Categorii produse

Newsletter

Icoana din argint - Maica Domnului Prodromita 30x41,5 cm

Disponibilitate: Ultimele 5 produse

SR 50-510

Istoria ei este una inedită: în anul 1863, în timpul lucrărilor de construcție a schitului Prodromu, ieroschimonahul Nifon căuta un maestru iconar care să picteze pe lemn de tei o icoană a Maicii Domnului. A fost ales iconarul Iordache Nicolau din Iaşi. Deși începe lucrul cu credință și nădejde în a duce la bun sfârșit ascultarea, când a ajuns să zugrăvească Chipurile Maicii Domnului și ale Pruncului Hristos, se poticnește din cauze inexplicabile și nu reușește să ducă mai departe efortul său.
Supărat, a acoperit Icoana, a încuiat atelierul şi s-a așezat în genunchi, la rugăciune, promițându-și că va continua a doua zi. Nu știa că, în ziua următoare, Dumnezeu rânduise ca el să fie martorul unei mari minuni: când a deschis ușa atelierului, a observat că Icoana Maicii Domnului era pictată, iar chipurile Maicii Domnului şi al lui Hristos erau luminoase și strălucitoare. Într-adevăr, analizele efectuate ulterior de către specialiști au demonstrat faptul că fața Maicii Domnului şi a Pruncului nu prezintă nicio urmă de pensulă, meritând să poarte cu adevărat supranumele „nefăcută de mână omenească”.


Pret: 3 060,00 lei / BUC
En-gross 1: 2 719,99 lei (min. 3 buc.)
x 3 060,00 lei = 3 060,00 lei

Descriere:

Copie în argint dupa icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului Prodromița (adică Înaintemergătoarea) este o icoană făcătoare de minuni „nefăcută de mână omenească”.

Caracteristici:

Inaltime41,5 cm
Latime30 cm
Materialargint in rama de lemn

Produse similare